Néha előfordul, hogy ki kell vágnunk egy fát, ami rossz helyre lett ültetve, útban van, megbetegedett, elhalt stb., vagy épp van otthon néhány rönkfa, vastagabb faág, amivel nem tudunk mit kezdeni. Ahelyett, hogy feleslegesen vesződnénk a kiásással, elszállítással, "eltüntetéssel", kössük össze a kellemeset a hasznossal, vegyük igénybe a természet erejét..

Ebben nagy segítségünkre lehetnek a szaprofita (korhadék evő) gombák.

Szóba jöhetnek étkezési gombák, pl. laska-, tuskógombák (szentmihályi, csupros), shiitake, déli tőkegomba, júdásfüle gomba stb. de gyógyhatású gombákat is termeszthetünk rajtuk.

Az oltás történhet gabona-,fa alapú gombacsírával, köldökcsappal.

 Gombafajtától függően más-más fafajták jöhetnek számításba. A természetben sok kombináció előfordulhat, de nem egyforma intenzitással és gyakorisággal. Az sem ritka, hogy egy tuskón több gombafaj osztozik, pl.: laska-,tinta-, rezgő- és tölcsérgomba.

Érdekel? Az oltás menetét és a további információkat megtalálod a következő cikkben:

http://hobbikert.blog.hu/2012/01/24/tusko_ronk_oltasa

A bejegyzés trackback címe:

https://hobbikert.blog.hu/api/trackback/id/tr93277095

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása