Alapanyag: Vermikulit

2011.08.01. 18:44

 Kertészeti vermikulit

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Ez egy természetes eredetű szilikát-ásvány, amit a perlithez hasonlóan aprítanak és duzzasztanak. A párhuzamosan elhelyezkedő szilikát-kiristálypalák megnövelik az anyag felületét ezért jól tartja a vizet és a pórusok által jobban levegőzik az anyag. Palánta nevelésben és gombatermesztésben is használták/használják. Hazánkban nem bányásszák. 

PHja 7-9körüli, a bányászat helyétől függően.

Előnye: hogy káliumot, magnéziumot és kalciumot is tartalmaz.

Hátránya: drága, a használata szilikózis-veszély miatt káros az emeberi szervezetre. Palánta nevelésben egyre gyakrabban váltják ki más anyagokkal, gombatermesztésben viszont egy-két technikához nélkülözhetetlen. Egészséged megőrzése érdekében ajánlott a megfelelő védőfelszerelés használata!

Szerintem a leggazdaságosabban itt tudod beszereni!

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

A bejegyzés trackback címe:

https://hobbikert.blog.hu/api/trackback/id/tr813117855

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Prednizon · http://munkahet.hu 2016.09.15. 09:51:17

Tudták, hogy nem csak kertben használható, hanem a legújabb kísérletek szerint nemsokára hőenergia tárolására is felhasználható lesz?
munkahet.hu/hirek/erdekessegek/igy-raktarozhatsz-hoenergiat-telre
süti beállítások módosítása